3850 лв.

10 дни, 9 нощувки

Сафари в Африка - индивидуална програма

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

Изживей 10 незабравими дни!

Програма
Сафари в Африка - индивидуална програма

София  – Дар ес Салаам – Национален парк Микуми –  Стоун Таун –полет от Дар ес Салаам или Занзибар – София

 • 3850 лв. за настаняване в 3 звездни хотели, но с отлични оценки в Букинг.

 

 • Самолетен билет София – Дар ес Салаам- София, с включени летищни такси. Възможно е да се кацне или излети от Занзибар, търсим най- ниска цена на самолетен билет!
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка
 • Двупосочен билети за ферибот от Дар ес Салаам до Стоун Таун, Занзибар
 • 2 нощувки в хотел-лоджа в природен парк Микуми
  Важно: в Микуми лоджата се намира съвсем близо до главния вход на парка и така се съчетават прекрасно хотелския лукс, на достъпна цена и истинското сафари преживяване
 • 2 нощувки в Дар ес Салаам или Стоун Таун
 • 5 нощувки в Занзибар
 • 9 закуски – всички хранения по време на сафарито и закуски в хотелите в Занзибар и Дар ес Салаам
 • 3 обяда и 2 вечери
 • Бутилирана питейна вода по време на сафарито
 • Сафари транспорт – 4х4, с подвижен покрив. Всеки клиент има място до прозорец.
 • Разглеждане на парка Микуми, масайско селище и едни от най-красивите и забележителни места в Занзибар
 • Входни такси за парка Микуми
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач, пътувал в Танзания и с опит в сафаритата в Танзания
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Булинс“.
 • Лични разходи ~ около 600 лв.; ще ви дам информация какви са цените на място за всичко, от което се интересувате!
 • Бакшиши – около 45 $ на човек, те са задължителни в страната;
 • Виза за Танзания 50 $
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~ 600 лв. за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Танзания и Занзибар 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.
 • Виза: визата струва50$ и се издава на летището в Занзибар – плащането е с карта 
 • Здраве: Препоръчва се ваксинация за жълта треска и противомаларична терапия. 

Ние сме единствените, които предлагат всички паркове в Танзания, и най-важното, можем да ви посъветваме къде да отидете спрямо сезона, в който искате да пътувате. И това е, защото сме посетили страната и имаме лично мнение за нещата – пробвали сме различни сафари оператори и избрахме най-добрия, защото вашето удовлетворение е от значение за нас.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Избирайки това пътуване, вие избирате едно луксозно преживяване в сърцето на Африка. Нашият партньор в Танзания е една от най-добрите и интензивно развиващи се компании. Всички работещи са професионалисти и с много добро ниво на английски. И не на последно място – от всяко продадено пътуване се отделят средства за подпомагане на бедни африкански деца, за да им се осигури достъп до образование.

Само при нас ще имате възможността да посетите истинско селище на масаи (не построените селища) – атракция за туристите, които само събират такси (космически при това, от по 50$ за влизане). Там, ако искате да помогнете на племето и децата, можете да закупите предварително захар, сол, царевично брашно, тетрадки и моливи за децата.

В програмата е включено сафари в един от централните паркове на Танзания, които са доста по-непознати извън Африка, но същевременно са едни от най-богатите на флора и фауна. Избирайки тези места, ще имате възможност да видите наистина изключително много животни – слонове, зебри, жирафи, различни видове антилопи, газели, бизон; както и хищници като лъв, леопард, хиена и др.

Ще научите и как е структурирано царството на влечугите и змиите в Микуми – кобри, черни мамби, африканска усойница и гърмяща змия – всичко за живота и навиците им. Ще имате възможност да се сприятелите с едни от най-известните племена в Африка – МАСАИТЕ и да вземете участие в техните обичаи.

Ще се наслаждавате на лукса на хотелите-лоджи, а не на къмпинг. И не на последно място – ще платите и много по малко! Тези паркове са и много по-подходящи за посещения от деца, отколкото парковете в северния кръг като Серенгети, Тарангире и Нгоронгоро.

Пристигане вечерта и настаняване в хотел в Дар ес Салаам.

*Нощувка в хотел Tanzanite executive suites 4*

Рано сутринта ще потеглим за Националния парк Микуми (около 6ч. сутринта е тръгването ), който се намира на 285 км. Там ще е първата Ви среща с дивата природа.

Паркът Микуми е разположен в Източно-централна Танзания, в средата на Африканското плато, югозападно от Дар Ес Салаам. Много достъпен, тъй като магистралата Танзам, водеща към Замбия минава през сърцето на парка. Това е и 4-ият по големина парк в Танзания. В равнините Мката на парка, можете да видите животните да си пасат кротко, съжителствайки си едни с други – като слонове, зебри, жирафи, газели, бизони, както и хищници като лъвове, леопарди и др.

Установени са около 400 различни вида птици – като например синята гарга, което е птицата символ на Кения и много видове орли. Хипопотамите са истинската атракция в Микуми, носещи със себе си и постоянно сменящите се малки водни птички. Има много видове акация, палми, дървото баобаб, черния абанос на Африка и др.

По пътя ще спрем и за закуска.

Ще видим и растението сизал – как се обработва и сади, както и ще разберете какво е културното му значение за народите на Танзания.
Ще пристигнем навреме в лоджата за великолепен топъл обяд.

В късния следобед ще гостуваме в истинско масайско селище, където ще видите и ще ви бъде обяснено всичко за обичаите и вярванията им. А може и да участваме в част от тях.

Вкусна вечеря в лоджата.

*Нощувка в лоджа.

Рано сутринта, след закуска, ще започнем с наблюдение на диви животни.

За обяд ще спрем в специално устроеното място за пикник в близост до един от най-старите баобаби. Там ще ви бъде разяснена историята, както и мястото на това дърво в културата на местните хора.

Вкусна вечеря в лоджата. 

*Нощувка в лоджа.

След хубава закуска ще се насочим към Дар ес Салаам. Вечерта ще посетим местно заведение с много вкусна храна и ще се потопим в местната атмосфера.

Разходка, вечеря и нощувка в Дар ес Салаам.

*Нощувка в хотел Tanzanite Executive suites или подобен.

Още рано сутринта ще се качим на ферибот и ще потеглим към Занзибар. Преходът е 2ч.

Свободно време за плаж или плуване. Обяд, вечеря и нощувка в хотела.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

След закуска ще имаме възможност да се насладим на чудесното време на острова. Свободен ден за плаж, плуване и почивка.

Вечерта по желание можем да вечеряме в известния Рок ресторант, един от 10-те най-добри ресторанти в световен план. Добре е да се направи предварително резервация и да се запази място.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

Закуска и свободен ден за плаж, плуване и почивка.

Възможност за вземане участие в Блу сафариедна от най-хубавите морски екскурзии на острова. Допълнително се заплащат 80$ на човек цената е с включен обяд, който ще бъде барбекю от морска храна.

Ще имате възможност да се гмуркате и плувате
в невероятната прозрачно-синя вода. Ще спрем за почивка на малките пясъчни островчета, които се образуват при отлив. И не на последо място ще видим и мангрови дървета.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

Свободно време за плаж или възможност за екскурзия до ферма за подправки и/ или Prison island.

Възможност да се посети  местна ферма за подправки- полудневен тур с включен трансфер обяд от 55- 75 $ на човек, в зависимост от желаещите.  На място ще се запознаете с различните видове подправки- как се отглеждат и как се берат. Тук ще имате възможност да видите, да докоснете и да усетите мириса на  плодове и подправки, които никога не сте виждали в супермаркета – карамфил, звезден плод, мандаринови дървета, лимонова трева, манго и червилово дърво. Може също да си купите местни парфюми и масла.

Посещение на Призън айлънд-35$ на човек-полудневен тур-  в цената е включен трансфер от хотела ви, както и трансфер с лодка до известния остров. Призън айлънд е наистина много красиво местенце, където ще имаме възможност да погалим огромните костенурки, подарък от народа на Сейшелите. Сградата някога е строена за затвор, но никога не е била използвана за това. Използвана е за карантинна зона някога при епидемии от холера и малария. 

При комбинация от двете екскурзии в един ден има намаление на цената!

*Нощувка в хотел Blue oyster или Villa Kiva boutique hotel.

Свободно време за плаж или релаксация или възможност за екскурзия до Стоун Таун с включен обяд. 

Сити тур на Стоун Таун с включен обяд-30$ на човек– полудневен тур-Ще се разходим по уличките на стария град и ще видим наследството, останало от араби, индийци, персийци и европейци. По красиво резбованите врати ще четем историята на града, ще се спрем да разгледаме и родната къща на Фреди Меркюри. Пазарът за роби, катедралата и градския пазар. 

*Нощувка в хотел Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

След закуска ще имаме трансфер до летището в Занзибар или трансфер с ферибота до  Дар ес Салаам.
Полет за България през Европа.

Запознай се с Танзания

Запознай се с Занзибар

Галерия

Имате въпроси?