3850 лв.

10 дни, 9 нощувки

Сафари в Африка - индивидуална програма

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей хххххх незабравими дни

Програма
Сафари в Африка - индивидуална програма

София – Националния парк Микуми – Дар ес Салаам – ??? – Стоун Таун – Дар ес Салаам – София

 • 3850 лв. за настаняване в 3 звездни хотели, но с отлични оценки в Букинг

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

 • Самолетен билет София – Дар ес Салаам, с включени летищни такси
 • Самолетен билет Дар ес Салаам – София, с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка
 • Двупосочен билети за ферибот от Дар ес Салаам до Стоун Таун, Занзибар
 • 2 нощувки в хотел-лоджа в природен парк Микуми
  Важно: в Микуми лоджата се намира съвсем близо до главния вход на парка и така се съчетават прекрасно хотелския лукс, на достъпна цена и истинското сафари преживяване
 • 2 нощувки в Дар ес Салаам или Стоун Таун
 • 5 нощувки в Занзибар
 • 9 закуски – всички хранения по време на сафарито и закуски в хотелите в Занзибар и Дар ес Салаам
 • 5 обяда и 2 вечери
 • Бутилирана питейна вода по време на сафарито
 • Сафари транспорт – 4х4, с подвижен покрив. Всеки клиент има място до прозорец
 • 2 екскурзии в Занзибар, с 2 включени местни обяда
 • Разглеждане на парка Микуми, масайско селище и едни от най-красивите и забележителни места в Занзибар
 • Входни такси за парка Микуми
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач, пътувал в Танзания и с опит в сафаритата в Танзания
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД “Армеец”.
 • Лични разходи ~ около 600 лв.;
 • Бакшиши – около 45 $ на човек, те са задължителни в страната;
 • Виза за Танзания 50 $
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~ 600 лв. за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Танзания и Занзибар 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.
 • Виза: визата струва 50$ и се издава на летището в Занзибар – плащането е с карта
   
 • Здраве: Препоръчва се ваксинация за жълта треска и противомаларична терапия.

Ние сме единствените, които предлагат всички паркове в Танзания, и най-важното, можем да ви посъветваме къде да отидете спрямо сезона, в който искате да пътувате. И това е, защото сме посетили страната и имаме лично мнение за нещата – пробвали сме различни сафари оператори и избрахме най-добрия, защото вашето удовлетворение е от значение за нас.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Избирайки това пътуване, вие избирате едно луксозно преживяване в сърцето на Африка. Нашият партньор в Танзания е една от най-добрите и интензивно развиващи се компании. Всички работещи са професионалисти и с много добро ниво на английски. И не на последно място – от всяко продадено пътуване се отделят средства за подпомагане на бедни африкански деца, за да им се осигури достъп до образование.

Само при нас ще имате възможността да посетите истинско селище на масаи (не построените селища) – атракция за туристите, които само събират такси (космически при това, от по 50$ за влизане). Там, ако искате да помогнете на племето и децата, можете да закупите предварително захар, сол, царевично брашно, тетрадки и моливи за децата.

В програмата е включено сафари в един от централните паркове на Танзания, които са доста по-непознати извън Африка, но същевременно са едни от най-богатите на флора и фауна. Избирайки тези места, ще имате възможност да видите наистина изключително много животни – слонове, зебри, жирафи, различни видове антилопи, газели, бизон; както и хищници като лъв, леопард, хиена и др.

Ще научите и как е структурирано царството на влечугите и змиите в Микуми – кобри, черни мамби, африканска усойница и гърмяща змия – всичко за живота и навиците им. Ще имате възможност да се сприятелите с едни от най-известните племена в Африка – МАСАИТЕ и да вземете участие в техните обичаи.

Ще се наслаждавате на лукса на хотелите-лоджи, а не на къмпинг. И не на последно място – ще платите и много по малко! Тези паркове са и много по-подходящи за посещения от деца, отколкото парковете в северния кръг като Серенгети, Тарангире и Нгоронгоро.

Пристигане вечерта и настаняване в хотел в Дар ес Салаам.

*Нощувка в хотел…

Рано сутринта ще потеглим за Националния парк Микуми, който се намира на 285 км. Там ще е първата Ви среща с дивата природа.

Паркът Микуми е разположен в Източно-централна Танзания, в средата на Африканското плато, югозападно от Дар Ес Салаам. Много достъпен, тъй като магистралата Танзам, водеща към Замбия минава през сърцето на парка. Това е и 4-ият по големина парк в Танзания. В равнините Мката на парка, можете да видите животните да си пасат кротко, съжителствайки си едни с други – като слонове, зебри, жирафи, газели, бизони, както и хищници като лъвове, леопарди и др.

Установени са около 400 различни вида птици – като например синята гарга, което е птицата символ на Кения и много видове орли. Хипопотамите са истинската атракция в Микуми, носещи със себе си и постоянно сменящите се малки водни птички. Има много видове акация, палми, дървото баобаб, черния абанос на Африка и др.

По пътя ще спрем и за закуска.

Ще видим и растението сизал – как се обработва и сади, както и ще разберете какво е културното му значение за народите на Танзания.
Ще пристигнем навреме в лоджата за великолепен топъл обяд.

В късния следобед ще гостуваме в истинско масайско селище, където ще видите и ще ви бъде обяснено всичко за обичаите и вярванията им. А може и да участваме в част от тях.

*Нощувка в лоджа.

Рано сутринта, след закуска, ще започнем с наблюдение на диви животни.

За обяд ще спрем в специално устроеното място за пикник в близост до един от най-старите баобаби. Там ще ви бъде разяснена историята, както и мястото на това дърво в културата на местните хора.

*Нощувка в лоджа.

След хубава закуска ще се насочим към Дар ес Салаам.

Разходка, вечеря и нощувка в Дар ес Салаам.

*Нощувка в…

Още рано сутринта ще се качим на ферибот и ще потеглим към Занзибар. Преходът е 2ч.

Свободно време за плаж или плуване. Обяд, вечеря и нощувка в хотела.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

След закуска ще имаме възможност да се насладим на чудесното време на острова. Свободен ден за плаж, плуване и почивка.

Вечерта по желание можем да вечеряме в известния Рок ресторант, един от 10-те най-добри ресторанти в световен план.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

Закуска и свободен ден за плаж, плуване и почивка.

Възможност за вземане участие в Блу сафариедна от най-хубавите морски екскурзии на острова. Допълнително се заплащат 80$ на човек цената е с включен обяд, който ще бъде барбекю от морска храна.

Ще имате възможност да се гмуркате и плувате
в невероятната прозрачно-синя вода. Ще спрем за почивка на малките пясъчни островчета, които се образуват при отлив. И не на последо място ще видим и мангрови дървета.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel или Vila Kiva Boutique Hotel

Днес пътя ни за столицата Стоун Таун (Stone Town), наричана още “Каменния град”, ще посетим местна ферма за подправки. След това ще отидем до известния Prison Island, замислен навремето за затвор, но използван само като място за карантина. Там ще се срещнем и с огромните костенурки, сърдечен подарък от народа на Сейшелите.

Екскурзията е с включен местен традиционен обяд във ферма за подправки.

*Нощувка в хотел…

Сити тур на Стоун Таун с включен обяд.

*Нощувка в хотел…

След закуска ще имаме трансфер до Дар ес Салаам.
Полет за България през Европа.

Запознай се с Танзания

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Занзибар

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?