Сапа: оризови тераси и етнически малцинства

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Спиращите дъха оризови тераси в Сапа

Красивата Сапа се намира в северните планини на Виетнам и се състои от един основен град в долината Муонг Хоа. Околните селски райони на Сапа са известни със своите спиращи дъха оризови тераси, които се спускат по склоновете на планината.

Около Сапа има много на брой села, които са дом на някои от етническите малцинства във Виетнам. Това означава, че тази част от страната има отличителна и уникална култура, което прави посещението тук задължително и препоръчително, ако сте в региона.

Какво представлява Сапа:

В покрайнините на града се намират нефритово оцветени оризови полета. Те са изрязани в скалистите планински страни. Въздухът тук е по-хладен, тъй като планините са покрити с мъгла. Ако обичате да пътувате, то това е мястото, където трябва да отидете. Скалистите пейзажи и планинският въздух го правят идеалното място за разходка, почивка и посещение. 

Околните селски райони на Сапа са известни със своите спиращи дъха оризови тераси. Те се спускат по склоновете на планината. Тези тераси не само са красиви, но и показват изобретателността на местните фермери. Тези фермери са се приспособили към планинския терен. Сапа е известна със своите възможности за пътешествия сред тези зашеметяващи пейзажи. Тук има терасирани оризови полета, красиви долини и селища на етническите малцинства.

Етническите малцинства:

Сапа е дом на няколко етнически малцинства, включително народите Хмонг, Дао и Тай. Посетителите имат възможност да изпитат уникалната им култура, традиции и занаяти, като посетят местните села и пазари. Потопете се в богатото им културно наследство и вижте техните традиционни села. По този начин ще можете да научите за техните обичаи, традиции и занаяти. Ще изпитате автентичния виетнамски селски живот. Заслужава си!

Насладете се на жизнената атмосфера на седмичните пазари в Сапа. Тук етническите малцинства се събират, за да купуват, продават и търгуват стоки. Запечатайте в няколко снимки зашеметяващата красота на пейзажите на Сапа, селата на етническите малцинства и културното им наследство.

Защо да посетим Сапа:

Тя е популярна дестинация за любителите на пешеходен туризъм. Има многобройни пътеки, които се извиват през околните планини и села. Била е  граница, пазар и столица на бившия окръг Сапа в провинция Лао Кай. Първоначално е обитавана от хора, за които няма сведения. Те оставят по цялата долина стотици петроглифи, съставени предимно от линии. Експертите смятат, че датират от 15 век и представляват местни кадастри. След това там се заселват високопланинските малцинства на народите Хмонг, Яо (Дао), Гиай, Пхо Лу и Тай. Всички те все още присъстват в района и до днес. 

Изготвяме индивидуални пътувания и предлагаме пътуване до Сапа в нашата програма „Виетнам – сърцето на Дракона“ линк

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,