Сингапур – природен оазис

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

                            Въпреки градския си пейзаж, Сингапур е известен и като „Градът-градина”.

 

В оживения град-държава Сингапур буйната зеленина и модерният градски пейзаж се съчетават безпроблемно. Сингапур е известен със своите извисяващи се небостъргачи и оживен градски живот. Същевременно обаче е и убежище за любителите на природата.

Спокойствието може да бъде и в Сингапур:

От щателно поддържани градини до обширни природни паркове, Сингапур предлага множество зелени площи за релаксация, отдих и изследване. Разходете се спокойно в Сингапурската ботаническа градина и се възхищавайте на супер дърветата в градините край залива. Спокойствието може да бъде и в Сингапур!

Градини край залива (Gardens by the Bay):

Градините край залива са емблематична забележителност и задължителна атракция в Сингапур. Разположен до крайбрежието на Марина Бей, този футуристичен парк се простира на 101 хектара. Той разполага с всепризнати градинарски атракции.

Ключови атракции са:

Supertree Grove: Тези извисяващи се вертикални градини са дом на екзотични папрати, лози и орхидеи. Не пропускайте OCBC Skyway. Това е 128-метрова въздушна алея, която предлага панорамна гледка към градините.

Цветен купол: Тази охладена оранжерия възпроизвежда средиземноморския климат. Също така показва зашеметяващ набор от цветя и растения от различни региони.

Облачна гора: Влезте в пълна с мъгла планина, покрита с буйна растителност. Открийте един от най-високите вътрешни водопади в света.

Тук красотата на природата се разкрива със сюрреалистични гледки на райски пространства и пищна зеленина. Състои се от три отделни пространства – Bay South Garden, Bay East Garden и Bay Central Garden . Този оазис от тучна зеленина спечелва множество признания, откакто отваря за първи път врати през 2012 г. Те включват :
-„Награда за пейзаж“ от World Architecture News през 2013 г.,
– „Най-добра атракция в Азиатско-тихоокеанския регион“ от Travel Weekly през 2015 г.
-„Най-добро изживяване при атракция“ на Сингапурските туристически награди за 2019 г.

Това е идеалното място за наслада на растителния живот в Сингапур и добро бягство от градската суматоха за момент. 

Сингапурски ботанически градини:

В сингапурските ботанически градини можете да видите националната градина за орхидеи. Тя е дом на над 1000 вида и 2000 хибрида. Тук има лебедово езеро и интерактивна градина, проектирана специално за деца., Ботаническата градина е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Марина Бей (Marina Bay):

Марина Бей е още едно бижу в силуета на Сингапур.То е нещо повече от луксозен хотел. Това е емблематична забележителност, която определя Сингапур. Този интегриран курорт предлага изживяване от световна класа. Със своята зашеметяваща архитектура, първокласно пазаруване, заведения за хранене, Марина бей предлага несравними възможности за забавление. 

Можете да се изкачите до 57-мия етаж на Marina Bay Sands, до палубата за наблюдение и инфинити басейна. Те се намират в кораба на върха на хотела. От там можете да видите много забележителности като иновативния мост с двойна спирала и пристанището. Също се открива гледка и към Градините край залива и впечатляващия силует – Мерлион. Само гостите на хотела имат право да използват инфинити басейна. Въпреки това всеки пътешественик може да посети палубата за наблюдение. Марина бей илюстрира стила и статута на Сингапур като голям международен град в Югоизточна Азия. Гледката отгоре определено си заслужава! 

Инфинити басейнът е може би един от най-известните в света. Отдайте се на луксозно пазаруване в The Shoppes, който е дом на огромна колекция от марки от висок клас и дизайнерски бутици. Със своята елегантна архитектура и широка гама от магазини, това е рай за модните ентусиасти.

Тук можете да хапнете и да правите всичко, което Ви хрумне. Marina Bay Sands е микрокосмос от най-доброто, което Сингапур може да предложи. Той съчетава лукс, култура и развлечения в една грандиозна дестинация. 

Orchard Road:

В Сингапур се намира и известната търговска зона Orchard Road. Да дойте в Сингапур и да не видите Orchard Road е като да посетите Ватикана и да не видите папата! Сингапур е град от световна класа по отношение на стил и дизайнерство. От своя страна Orchard Road предлага магазини от висок клас. Това е място, което може да се похвали с 22 мола и шест универсални магазина. Има и четири киносалона, включително кино IMAX, и заведение за караоке KTV. В квартала също така има много заведения за хранене, които предлагат международна кухня. Това е най-голямата търговска улица в Сингапур. Известна е със своята оживена комбинация от луксозни бутици, универсални магазини и модерни кафенета. Простиращ се над 2,2 километра, този оживен булевард е рай за купувачите и за ентусиастите на храната. Освен с пазаруването, Orchard Road е известен и с тучната си зеленина. Тук има оградени с дървета тротоари и близки паркове. Те осигуряват освежаващ контраст с градската суматоха. 

Градините и парковете на Сингапур предлагат освежаващо убежище от градската среда. Всеки от тях предоставя свое уникално изживяване. Останалите основни атракции като Orchard Road и Марина Бей Сандс могат да ви предложат несравнимо изживяване и разнообразие по време на престоя ви в града на лъва. Хайде да се отправим заедно натам. Разгледайте нашите програми до Сингапур –> линк (с Малайзия) & линк (с Индонезия)

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,