Тайланд: земя на усмивките

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Гранд Палас, Банкок, Тайланд
Дворецът на краля (Grand Palace) е резиденция на тайландската кралска фамилия.

Добре дошли в “Страната на усмивките” – Тайланд. Тук древните традиции се сливат безпроблемно с оживената модерност и всеки ъгъл разкрива ново приключение. 

Тайланд има жизнена култура, спиращи дъха пейзажи и топло гостоприемство. Това е дестинация, която пленява душата и оставя незаличима следа в сърцето на всеки пътник.

Географско местоположение:

Тайланд е разположен в центъра на континентална Югоизточна Азия. Разположен изцяло в тропиците, обхваща разнообразни екосистеми. Това включва хълмистите горски райони на северната граница, плодородните оризови полета на централните равнини, широкото плато на североизток и каменистите брегове по протежение на тесния южен полуостров.

Тайланд заема част от полуостровите Индокитай и Малака и граничи с Лаос, Камбоджа, Малайзия и Мианмар. Страната се гордее с дълга брегова линия. Тя се простира върху Индийския океан и Тайландския залив, предлагайки разнообразие от плажове и курорти. Тайланд се наслаждава на тропичен климат с три основни сезона: прохладен, дъждовен и горещ. Той е дом на множество културни и исторически забележителности, включително древни руини и величествени храмове. 

Как е известен Тайланд:

Тайланд е известен още и като “Земята на свободните”. Това е една от най-популярните туристически дестинации в Югоизточна Азия. Със своята богата история, която датира от древни времена, Тайланд предлага уникална комбинация от културно наследство и модерен градски живот. Страната е известна със своите вдъхновяващи храмове, изумителни плажове и живописни острови. Те привличат милиони посетители всяка година.

Известни градове и места, които си заслужава да посетите:

  1. Банкок: Град на контрастите

Пътуването ни започва в оживения метрополис Банкок. Тук небостъргачи се издигат в небето заедно с богато украсени храмове и оживени пазари. В Банкок има множество на брой приличащи на лабиринт улици в Чайнатаун. Там ароматът на цвъртяща улична храна изпълва въздуха. Ние си направихме разходка, а после се качихме на лодка с дълга опашка за круиз по река Чао Прая, минавайки покрай емблематични забележителности като Големия дворец и Ват Арун.

Когато сте в Банкок не пропускайте възможността да се потопите в оживения нощен живот на Khao San Road, където купонът никога няма да свърши.

2. Чианг Май: Портал към Северен Тайланд

Втората ни отправна точка по време на нашето пътешествие е Чианг Май в Северен Тайланд. Това е град, пропит с история и заобиколен от тучни планини и зелена природа. Разгледайте древните руини на Wiang Kum Kam или се впуснете в преход през гъстите джунгли на националния парк Doi Inthanon. Той е дом на каскадни водопади и екзотична дива природа. За едно наистина незабравимо изживяване, участвайте в клас по традиционна тайландска кухня и научете тайните за приготвянето и от местни готвачи.

3. Аютая: Поглед към миналото

Върнете се назад във времето и разгледайте древния град Аютая, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е служил като столица на Кралство Сиам в продължение на повече от 400 години. Разходете се из обширните руини на храмове и дворци. Удивлявайте се на сложните резби и извисяващите се кули, които все още стоят като доказателство за богатото културно наследство на Тайланд. Не пропускайте да посетите Wat Phra Mahathat. Той е дом на емблематичната глава на Буда, вплетена в корените на баняново дърво. Това е гледка, която е едновременно зловеща и хипнотизираща.

4. Пукет: Открит рай

Ако сте дошли за почивка, посетете тропическия рай Пукет. Там кристално чистите води се сливат с девствени плажове с бял пясък. Прекарайте дните си в гмуркане с шнорхел сред оживени коралови рифове или направете разходка с лодка до близките острови Phi Phi. Полюбувайте се на зашеметяващите варовикови скали, които се издигат величествено от морето. За тези, които търсят приключения, вълнуваща екскурзия с цип през тучната тропическа гора е много добро решение или просто можете да се отпуснете с един традиционен тайландски масаж на плажа, докато слънцето залязва в блясъка на цветовете на хоризонта.

5. Ко Самуи: Спокойствие край морето

Завършете пътуването си на спокойните брегове на Ко Самуи. Това е райски остров, известен със своите лазурни води и люлеещи се палми. Отдайте се на йога уединение с изглед към Тайландския залив или просто се отпуснете на плажа с освежаващ кокос в ръка. За приключенците по душа, започнете експедиция за гмуркане с шнорхел до близкия морски парк Ang Thong. Там скрити лагуни и девствени коралови рифове очакват да бъдат открити.

В края на пътуването си ще останете със спомени за очарователни пейзажи, жизнена култура и топло гостоприемство.Така че опаковайте куфарите си и оставете “Страната на усмивките” да направи магията си върху вас. Sawasdee ka!  –> линк към нашата програма до Камбоджа, Тайланд и Лаос.

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Гранд Палас, Банкок, Тайланд