Тайните на остров Сентоса

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Остров Сентоса е често приветстван като най-добрият островен курорт в Сингапур. Той е известен със своите луксозни плажове, вълнуващи атракции и развлечения от световна класа.

 Отвъд обичайната туристическа пътека обаче се крие съкровищница от скрити скъпоценни камъни, чакащи да бъдат изследвани. 

Кратка история на Сентоса:

Преди да стане известен като Сентоса, този остров е бил британска военна крепост. Той е разположен близо до южното крайбрежие на Сингапур. След окупацията на Япония през Втората световна война, в Сингапур се завръща британското управление. Тогава островът е преименуван на „Сентоса“. Името му в превод означава „мир и спокойствие“. В течение на своята забележителна история Сентоса се е превърнал в обичан островен курорт. Той е най-известен със своите тропически плажове, луксозни хотели и вълнуващи атракции. Това е цял остров със забавления!

Можете да обядвате в ресторант на плажа и да се изкъпете в морето. 

Забележителности в Сентоса:

Тук се намира Fort Siloso Skywalk. Форт Силосо е добре познат исторически обект. Въпреки това Скайуокът, водещ до него, често се пренебрегва. Тази пътека по върховете на дърветата предлага спокойна и живописна разходка над горския покрив. Тя осигурява спираща дъха гледка към острова и околните води. Това е идеалното място за спокойна разходка и да се насладите на естествената красота на Сентоса.

Паркът с пеперуди и Кралството на насекомите не са скрити, но често остават засенчени от други големи атракции. Това прекрасно място е дом на безброй цветни пеперуди, екзотични насекоми и интерактивни експонати. То е спокойно и очарователно място за посещение, особено за семейства с деца.

Остров Сентоса може да предложи много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.. Искате ли да го проучим заедно? Линк към нашата програма до Индонезия и Сингапур –> тук

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,