6170 лв

14 дни/11 нощувки
22.09 - 05.10.2024 г. - Няма места!
21.09 - 04.10.2025! г. - Нова дата! Има места + ТЪРСИ СЕ Жена за комбинация!

Екскурзия до Южна Корея и Филипините

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Екскурзия до Южна Корея и Филипините

МАРШРУТ: София – Сеул – Бусан – Манила- Пуерто Принцеса – Ел Нидо – София
*Програмата може да се проведе и в обратен ред!

22.09 – 05.10.2024 г. – Няма места!
21.09 – 04.10.2025 г – Нова дата! Има места! + Търси се Жена за комбинация!!

14 дни/11 нощувки 

ЦЕНА: 6170 лв. с настаняване в 3 и  4-звездни проверени хотели, с отлични локация и отзиви. 

* Обявените дати са за организирано пътуване с малка група от 8-12 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо

 • Самолетен билет София – Сеул – Манила – София с включени летищни такси
 • Самолетен билет Бусан – Манила с включени летищни такси
 • Двупосочен самолетен билет Манила – Пуерто Принцеса – Манила
 • Двупосочен билет за влак  Сеул – Бусан – Сеул 
 • 4 нощувки в 3* хотели със закуски в Сеул
 • 1 нощувки в 4* хотели със закуски в Бусан
 • 1 нощувка със закуска в Манила, хотел 4*
 • 2 нощувки със закуска в Пуерто Принцеса, хотел 3*
 • 3 нощувки със закуска в Ел Нидо, хотел 3 *
 • български водач преводач, който живее в Южна Корея и ще ви посрещне на летището в Сеул. 
 • Медицинска застраховка с Ковид покритие за 10 000 евро
 • Билет за едно от най-забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!

 • Екскурзия до подземната река на о. Палаван, с включен обяд
 • Разглеждане на едни от най-големите културни и духовни забележителности по райони
 • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт

  •  
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая – подлежи на препотвърждение
 • Лични разходи – около 800 лева
 • Круиз по река Хан – 40 минути продължителност с жива музика – 50 лв. 
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Полудневен тур (около 7 часа) до Южнокорейска демилитаризирана зона – 95 лв. 
 • Корейски открит фолклорен музей – 30 лева.
 • Еднодневна екскурзия до Хонда бей от Пуерто Принцеса, с включен обяд – барбекю на плажа ~30 USD
 • Еднодневна екскурзия в Ел Нидо с включен обяд – барбекю на плажа ~30 USD
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – препоръчителна е
 • Капаро от 100 лева
 • Плащане на депозит от 50% до сумата до 5 месеца преди отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете : 1.Основание : Екскурзия до Южна Корея и Филипини   2.Получател : Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител : Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често възможно заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи от около 10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Това 12 дневно пътуване ще ви заинтригува със завладяващата история на Южна Корея и чудните и забележителности – с местата, които никога не спират да се развиват и никога не могат да бъдат скучни. А след това ще се потопим в Рая! Раят е на Филипините, а остров Палаван, където ще Ви организираме пътешествие е обявен вече два пъти за най-красивото място на Земята. И има защо, обещаваме Ви!

Южна Корея не напразно се гордее с вековната си култура и отлично съчетава това с модерен начин на живот, с което очарова и вдъхновява пътешественици от цял свят на всякаква възраст. Потопете се из неспящия град Сеул, посетете емблематичния дворец Кьонбокгунг и се насладете на изумителна гледка от кулата Намсан. Освен, че в нашите програми обръщаме специално внимание и на месните деликатеси, специално в Сеул ще изживеем драмата и комедията на най-дълго играното театрално представление в Южна Корея – Cookin Nanta, на което ще се удивите на енергични кулинарни умения. 

Филипините е една от малкото католически страни в Югоизточна Азия. Състои се от над 7 000 острова, от които около 700 са населени. Столицата на архипелага е Манила, а населението на страната е около 100 мил. души. Остров Палаван е разположен на западните склонове на филипинските острови, известни със своите девствени тропически гори и необятни плажове, кристално чиста вода, спиращи дъха гледки и очарователно местно население. Огромното разнообразие на екзотични риби и корали го прави идеално място за дайвинг и гмуркане със шнорхел. Любопитно е как все още има много места там, които не са заляти с туристи, което категорично допринася за автентичната атмосфера на острова.

Полет до Сеул, настаняване в хотел около 18:30 ч. 

Сеул, столицата на Южна Корея, e модерен азиатски мегаполис, високотехнологичен град с блестящи небостъргачи, отлично съхранени паметници на културата и уникална кухня.

След като се настаним и освежим, ще излезем за първата ни разходка из столицата и ще се потопим в забележителностите, звуците, миризмите на нощен Сеул насищайки всички сензорни рецептори, включително един от най-важните – вкусовия 🙂 

Настаняване в хотел 3* с централна локация

След закуска ще се оправим към кралския дворец Кьонбокгунг (Gyeongbokgung Palace), който е разположен в сърцето на корейската столица. Той е най-големият и най-красивият от 5-те главни двореца на династията Чосон. Който желае може да се облече в традиционно корейско облекло (ханбок) и така да разгледа двореца. По този начин ще имате възможност да обогатите още повече вашето изживяване и да се слеете с корейската култура и традиции. 

Кьонбокгунг е завършен през 1394 г. и е служил като основен дворец на династията Чосон до войната с Япония през 1592-1598 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. Но в началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. 

Следва разходка из Bukchon Hanok Village – историческо селище, съхранило над 900 ханок (традиционни корейски къщи), намиращо се между два от най-величествените дворци – Кьонбокгунг и Чхандоккун. Селището датира от времето на династията Чосон (1392 – 1897) и в него са живеели главно членове на кралското семейство, аристократи, заможни граждани и високопоставени държавни служители, докато днес е обикновен жилищен район. Къщите (ханок) са построени в традиционен архитектурен стил, като днес много от тях са превърнати в музеи, занаятчийски работилници, ресторанти, чайни и други, предоставящи на посетителите незабравимо изживяване и вникване в традиционната корейска култура.

Следва обяд. Всеки ден подбираме нещо различно и традиционно за хапване. 

След това продължаваме към двореца Чхандоккун (Changdeokgung Palace), известен и като “Източния дворец”. Дворецът е построен по нареждане на крал Теджонг (3-ят крал от династията Чосон) като строителство му започва през 1405 г. и завършва през 1412 г. През 1623 г. е разрушен по време на политически бунтове и военен преврат и е реконструирана едва 24 години по-късно (1647г.).

От петте двореца, Чхандоккун е най-добре запазалия се и най-живописния – сградите са разположени в перфектна хармония със заобикалящата го природа, а уникалният дизайн на сградите повлиява на оформлението на други кралски резиденции. Близо около 60% от територията на двореца са заети от Huwon Secret Garden, която е служила като място за отдих на кралското семейство. През 1997 г. Чхандоккун е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство като изключителен пример за архитектура и дизайн на градините в Далечния Изток.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче в близост до хотела.

*По желание вечерта може да се насладите на круиз из река Хан с жива музика.

Настаняване в хотел 3* с централна локация

За този ден ви предлагаме две опции: 

 1. Полудневен тур до Южнокорейска демилитаризирана зона на границата със Северна Корея

Предлагаме ви организирана екскурзия до демитализираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Научете как този полуостров е разделен от опустошителната война в Корея като посетите парка Имджингак, “Третият тунел” и обсерваторията Дора.

В парка се съхраняват паметници от втората световна война като “Камбаната на мира”, стар парен влак, “Мостът на свободата” (“Мостът без връщане”), където са се разменяли военнопленници.
„3-ят инфилтрационен тунел“
е завършен през 1970 г., минава 73 метра под границата и е дълъг 1,6 километра. През тунела са можели да преминат около 30,000 войника в рамките на 1 час.
Обсерваторията Дора
е построена през 1987 г. на мястото на друга наблюдателница. От нея могат да се видят пропагандното селище Киджонг-донг и покрайнините на севернокорейския град Каесонг.

Преди залез ще се съберем пак всички заедно и ще се отправим към телевизионната кула Seoul N-Tower за гледка над вечерен Сеул – намира на върха на планината Намсан, на 480 м надморска височина и предлага 360-градусово панорамна гледка към града. Кулата е построена през 1969 г., излъчваща телевизионни и радиопредавания в цялата столица, а днес се е превърнала в един от символите на Сеул. 

За финал на вечерта ще се потопим в едно от най – забележителните театрални представления в СеулCookin’ Nanta!

Настаняване в хотел 3* с централна локация

Корейски открит фолклорен музей (гр. Йонгин)

Открит на 3 октомври 1974 г. Корейското фолклорно село е популярна туристическа атракция както за корейци, така и за чужденци. Създадено, за да пресъздаде живота и културата от късния период на династията Чосон, селото се състои от над 260 традиционни къщи от различни социални класи, преместени и възстановени от различни краища на страната.

Разхождайки се из селото, ще видите хора, облечени в традиционни дрехи, работещи в своите открити занаятчийски работилници, към които можете да се включите и да си измайсторите нещо, или просто да си купите нещо за спомен. Освен това, ежедневно се провеждат различни арт представления с музика и танци.

Настаняване в хотел 3* с централна локация

Придвижваме се до Бусан, втория по големина град в Южна Корея,  с бърз влак (около 2 часа и половина). Настаняване в хотел. 

За обяд ще отидем до Jagalchi Seafood Market, който се намира близо до хотела ни. Разположен близо до пристанището Намп в Бусан, рибният пазар Jagalchi е най-големият в Южна Корея. Всеки ден най-свежата риба се доставя от риболовни лодки.

Ще се разходим из шарените улици на Gamcheon Culture Village. Районът е известен със стръмните си улици, усукани малки алеи и ярко боядисани къщи, изпълнени със стенописи, картини, резби и други художествени щрихи – част, от които са направени от местните жители. За да може селото да се прероди като културен център, то е получило финансиране от различни правителствени служби за целите на градската регенерация. Така селото се възражда като най-колоритното и артистично място на Бусан. Тъй като е построено на стръмен склон от планината, селото е наречено „Мачу Пикчу на Бусан“.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче по BIFF Square – дом на Международния филмов фестивал в Бусан, превърнал се в център за популярната киноиндустрия в Корея, както и за пазаруване, хранене, нощен живот и музикални представления.

Настаняване в хотел 3* с централна локация

Ще започнем деня с един от най – впечатляващите будистки храмове в Южна Корея  – Хедонг Йонгунса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г., по време на династията Корьо, от будисткия учител Наонг Хьоген. В превод означава “Храмът-дворец на Корейския дракон”. По време на японските нашествия в Корея (1592–98) е разрушен, но е възстановен през 30-те години на миналия век. Храмовият комплекс е един от малкото в Корея, разположени на морето, затова е известен и като “Храмът на брега”, откъдето по традиция се гледа изгрева в първия ден на годината.

Ще продължим към Gwangalli Beach, чиято плажна ивица е дълга 1,4 км и е известен с финия си пясък. В допълнение към красивия бряг и чистите морски води, около плажната ивица е пълно и с ресторанти и кафенета, от които може да се насладите на гледката. През нощта също е много оживено като много хора идват, за да се насладят на морето и да наблюдават моста Гуанган (Gwangan Bridge), простиращ се на хоризонта.

Ще завършим деня с Oryukdo Skywalk. Строителството е завършено през 2012 г. и се счита за разделителната точка между Източно и Южно море. Железни колони са поставени над 35-метрова брегова скала, а 15-метров стъклен мост, състоящ се от 24 стъклени плочи свързва железните колони. Дъното на стъклото е специално произведено с четири прикрепени 12-милиметрови стъклени парчета, покрити с бронезащитен филм, който има дебелина 55 милиметра, което прави конструкцията безопасна. Гледката на вълните през прозрачния под е наистина поразителна.

Свободна вечер.

Настаняване в хотел 3* с централна локация

Днес ще се придвижим обратно до Сеул и ще се качим на полет за Манила. Пристигаме със филипинската столица късно вечерта. 

Трансфер и настаняване в хотел 3*, централна локация. 

Преди да се отправим към столицата на най – красивият остров на Филипините ще се разгледаме основните забележителности на  Манила. Ще посетим  парка Ризал,  разположен на брега на залива, както и древния крепостен град Интрамурос.

В ранния следобед следва трансфер до летището и вътрешен полет до Пуерто Принцеса, който ще ни отведе в тропическия рай. Трансфер и настаняване в хотел. 

Ще имате време да се полюбувате на Пуерто Принцеса – столица на о. Палаван и отправна точка за изследване на архипелага с неговите малки островчета, лагуни, заливи и безкрайни плажове

Един чудесен завършек на деня е разходка по крайбрежната улица и вечеря в някое от местните ресторанчета там. Ако ви е любопитно как местните прекарват вечерите си, то това е идеалното място за наблюдение. А ако пък искате изцяло да се потопите в местната култура и начин на забавление посетете някой от местните караоке ресторанти. Филипинците обожават да пеят и гарантирано ще се забавлявате много!

Настаняване в хотел 4* с басейн.

Ще организираме за Вас екскурзия до Хонда бей, където ще посетите няколко острова (LuLi Island, Cowrie Island, Starfish Island) и имате екзотичен обяд на някой от тях. Ще имате достатъчно свободно време да се насладите на кристално чистата вода и ситен пясък с кокосов орех в ръка. Перфектно място за плуване и гмуркане с шнорхел.

Възможни са и други по-кратки екскурзии до места около града като фермата за крокодили, Palawan Wildlife Rescue and Conservation Center, Baker’s Hill, Palawan Butterfly Ecological Garden and Tribal Village, обиколка на Пуерто Принцеса с водач и други, срещу допълнително заплащане.

Настаняване в хотел 4* с басейн.

Днес ще се придвижим с минибус до Сабанг и от там ще се качите на лодка, която ще ви отведе до екзотичен плаж. От там през тропическа гора ще стигнете до входа на Подводната реката, където ви чака едночасово приключение с лодка навътре в пещерата.

Тази река е един от най-дългите плавателни подземни реки в света, с обща дължина от 8 километра. Част е от Национален парк „Подземна река Пуерто Принцеса” и е включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Изключително красиво и екзотично място, което гарантирано няма да забравите никога. Следва обяд на тропически плаж.

Придвижване до Ел Нидо. 

 Ел Нидо се намира в североизточната част на Палаван и ще ви впечатли с невероятно красивите си плажовете, кораловите рифове и варовикови скали. Не случайно се намира в класациите за едно от най – красивите места във Филипините и в света и ежегодно привлича огромен брой туристи.

Настаняване в хотел 4* 

Свободно време в Ел Нидо Можете да направите еднодневна екскурзия – обиколка на островите.

Мястото е перфектно за гмуркане и плуване в кристално чиста вода сред пъстрите коралови рифове и богатия подводен свят там. Може да избирате между няколко различни екскурзии, в зависимост от вашите предпочитания. Всички екскурзии в Ел Нидо са срещу допълнително заплащане.

Можете също да се качите на трайсикъл и да посетите някой от множеството плажове около Ел Нидо като Corong Corong beach, Nacpan Beach, Calitang Beach, Duli Beach, Las Cabanas и други. Всичките са изключително красиви и който и да изберете няма да сбъркате.

Настаняване в хотел 4*

Придвижване от Ел Нидо до Пуерто Принцеса с удобен бус ~ 5 часа. Полет до Манила, а от там към София (с прекачване в Доха). Пристига се на следващия ден. 

Запознай се с Южна Корея

филипинско знаме

Запознай се с Филипините

Галерия

Имате въпроси?