3820 лв. / 4620 лв.

13 дни/11 нощувки 09.03-23.03.2023г- Няма места! 28.03 - 09.04.2022 - Няма места! 28.09-11.10.2023- Жена за комбинация, има места!, 22.10 - 02.11 - няма места, 04.11 - 18.11.2023г - няма свободни места. Запази мястото си за 2023г със 100 лв депозит!

Екскурзия във Виетнам и Камбоджа- преоткрий Азия!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

Изживей 13 незабравими дни във Виетнам и Камбоджа!

Програма
Екскурзия във Виетнам и Камбоджа- един незабравим воаяж!

Екскурзията във Виетнам и Камбоджа е наистина нещо, което ще ви остави прекрасен спомен за цял живот. Вижте по- долу какво ще посетите:

София – Ханой – Ха Лонг – Хой Ан – Хюе – Дананг – Хо Ши Мин – Делтата на Меконг – Сием Рип – Ангкор Ват – София

 • 3820 лв. с настаняване в 4 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг – при варианта само с Виетнам
 • 4620 лв. с настаняване в 4 и 5 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг- за варианта с Ангкор Ват и Камбоджа!
 • Тези, които избират вариант без Камбоджа, изчакват групата или в Да Нанг или в Ханой. 

* Обявените дати са за организирано пътуване с малка група от 10  – 12 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Ханой – Хо Ши Мин – София с вкл. летищни такси или София – Ханой – Сием Рип – София при варианта с Ангкор Ват и Камбоджа
  *
  Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • Вътрешен полет Ханой – Хюе с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Да Нанг – Сайгон с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Хо Ши Мин – Сием Рип с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти упоменати в програмата
 • 9 или 11 нощувки със закуски; 4 обяда и 1 вечеря
 • Разглеждане на парка Ха Лонг с включена нощувка на круизен кораб – 4 звезден кораб с отлични ревюта
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗК „Булинс“АД
 • Български водач на място – учи магистратура и живее в Хо Ши Мин
 • Лични разходи – около 600 лв
 • Бакшиши
 • Застраховка Отмяна на пътуване(Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите.)
 • Виза за Виетнам
 • Виза за Камбоджа
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~450 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Виетнам и Камбоджа 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.
За Виетнам и Камбоджа – не се изискват към момента тест или ваксина
линк тук
 

За Виетнам:

Визата се издава онлайн: http://immigration.gov.vn 

Можем да съдействаме за издаването. Цена на виза за еднократно влизане с такса обслужване: 36USD
Цена на виза за две влизания с такса обслужване: 72USD

За Камбоджа:Визата се издава онлайн: /www.evisa.gov.kh/ 

Можем да съдействаме за издаването. Цена на виза за еднократно влизане с такса обслужване: 46USD

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Северен и Южен Виетнам. Всички символи-места на Виетнам са включени. Предвидили сме и вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Използваме български екскурзовод, живеещ в Сайгон, за да можете да се докоснете и да усетите наистина как живеят виетнамците.

Хотелите, с които работим, са подбрани за да дадат както нужния лукс, така и много важната централна локация. Хотелите, в които отсядаме са 4 и 5 звездни!

 1. Нужна ли ми е виза, за да влезна във Виетнам и Камбоджа? Да, нужно е предварително издаване на виза за Виетнам- по електронен път, може да се кандидатства и само за одобрително писмо, с което да се извади визата на летището при кацането във Виетнам. Визата за Камбоджа може да се извади предварително по електронен път или да си го направите при пристигането на летището. 
 2. Местна валута и възможности за заплащане- Пристигайки във Виетнам е препоръчително да си обмените долари във местната валута виетнамски донг. Плащанията с карти са широко разпространени в големите градове като Ханой и Хо Ши Мин, но е добре винаги да проверявате дали няма да ви сложат допълнителна такса при плащането с карта. Банкоматите са разпространени и можете спокойно да теглите пари, но е добре да предупредите банката си, че ще пътувате към тази дестинация, за да не ви я блокират. В Камбоджа спокойно може да плащате с долари, приемат се навсякъде.
 3. Задължителен ли е бакшиша? Не, не е задължителен и все пак в ресторантите е добре да се оставя бакшиш, както и на шофьори, гидове. 
 4. Нужно ли ми е по- специално облекло, за да влезна в храмовете? – Когато се влиза в местните храмове е задължително да се събуят обувките. Добре е да сте с по- дълги дрехи и да не се виждат колена и рамене. Ако искате да направите снимка на монасите, трябва задължително да ги попитате първо. Не можете да докосвате главите на децата, не е добре за жените да докосват монасите. никога не заставайте с гръб към Буда!
 5. Мога ли да пия вода от чешмата? Не, абсолютно препоръчително е да се купува минерална, бутилирана вода. 
 6. Какви са цените във Виетнам и Камбоджа, скъпо ли е и какво може да се купи? И двете страни са по- евтини от България. Местната храна и ресторанти са на много добри цени, докато ако търсите тип западна кухня, то тя ше е по- скъпа. Настаняването също е на много добра цена и може да сте в прекрасни 4 и 5 звездни хотели, без да е много скъпо. Много изгодно се купуват спортни облекла, обувки, кожи, както и друг текстил. 
 7. Подходяща ли е екскурзията за деца? Да, преходите не са прекалено трудни, има включен и атракционен парк за децата. 
 8. Нужен ли ми е адаптор за електрическото напрежение? Не е нужен специален адаптор, може да се използва универсален адаптор. 

Екскурзия Виетнам ви дава възможност да се запознаете с една  страна, която се усмихва деликатно на туриста. Ако искате да посетите невероятно красиви места като залива Ха Лонг, да се докоснете до екзотична история и култура, то това е мястото за вас. Хората са особено любезни и приятелски настроени, кухнята им е едно истинско бижу. Може да зарадвате сетивата си с меката коприна, запазена марка на Виетнам, както и да посетите някой от най-добрите плажове на света. Ако искате да си подарите приключение за духа и тялото, то изберете екскурзия във Виетнам и Камбоджа!

В програмата ни екскурзия във Виетнам и Камбоджа е включена нощувка на 4-звезден круизен кораб в известния залив Ха Лонг, сред изумрудени води и хиляди извисяващи се варовикови острови, покрити с тропически гори. Така наистина ще имате възможност да усетите магията на мястото, където са снимани сцени от филма Аватар.

В Дананг ще имаме възможност за снимка на модерния Golden bridge, а в Хой Ан (нар. още „Венецията на изтока“) ще имаме цял ден, за да се разходим и обогатим културно, а и това е мястото с най-фината коприна. В Хюе ще посетим старата крепост, а в Сайгон ще имаме възможността да влезем в прочутите канали на съпротивата Ку Чи и да видим как са живели виетнамците по време на война.

В Южен Виетнам ще ни води българка, която учи и живее във Виетнам. В последния ден ще посетим и делтата на Меконг, където ще се разходим по каналите в малки лодки.

Полет до Ханой. Полета се изпълнява от Катарските авиолинии и е само в 14:35ч. Кацаме на 16.04 в 7:35ч.*Възможно е полета да е с други авиолинии!

Трансфер и настаняване в хотел. Ще имаме възможност да се настаним веднага при пристигането и да закусваме в приятна обстановка. Ще разгледаме централната част на града – сити тур на историческия център на Ханой (включен е храмът на литературата). След това може да се разходим около известното езеро (Sword Lake) на Ханой, в историческия център на града.

Вечеря и масаж са чудесен завършек на деня.

*Нощувка в Splendid star grand hotel 4* или подобен

Закуска.

Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).

Ще посетим и една от най-красивите и обширни пещери в резервата Ха Лонг, богата на сталактити и сталагмити. Ще посетим и Типтоп остров и ще се научим как се правят бижута от красивите и висококачествени перли.

Вечеря на борда на круизния кораб. Свободно време за вечерни забавления на борда.

*Нощувка на борда на кораба Apricot premium cruise 4* или подобен.

Денят започва по азиатски – с тай-чи (вид бойно изкуство, произхождащо от Китай). Закуска на борда на кораба.

Ще имаме възможност за каякинг, за да разгледаме красивата местност или пък да се запознаем с плаващите къщи на рибарите. Освен това ще се научим и как се правят прочутите пролетни ролца.

Връщане в Ханой и нощувка в хотела.
Връщането от еднодневния круиз е към 17-18ч.

*Нощувка в Splendid star grand hotel 4* или подобен

Закуска. Полет до Хюе и настаняване в хотел.

Хюе е градът, който дълго време е бил центъра на Будизма за страната. Започваме с туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, която преди векове е била седалище на династията Нгуен. Ще разгледаме Цитаделата и Забраненият пурпурен град. А по-късно през деня ще посетим и императорските гробници. Ще се насладим и на Ароматната( Парфюмираната ) река

*Нощувка в Alba Spa Hotel 4* или подобен.

Закуска.

Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайки през живописния Хай Ван („Прохода на облаците“, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Хой Ан, който е град под егидата на ЮНЕСКО.

Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам, а малките магазинчета с едни от най-добрите шивачи в света ни приканват на място. 

*Връщане в Хюе и нощувка в Alba Spa Hotel 4* или подобен

Закуска.

Дананг е много симпатичен морски курорт, на който ще имаме време да се насладим. Това е и един от най-добрите им морски курорти. Ще имаме възможност да видим известния Golden bridge и Ба На Хилс – един от най-модерните виетнамски атракциони.

*Нощувка в Holiday beach Da Nang hotel and resort 4* или подобен

Закуска.

Полет следобяд до Хо Ши Мин, трансфер до хотела.
Вечерта ще се разходим в красиво осветения град, запазил френското си очарование.

*Нощувка в  Orchids Saigon hotel 4* или подобен

Закуска.

Днес е денят, в който ще разгледаме центъра на прекрасния Сайгон (старото име на Хо Ши Мин). Това е градът, в който се усеща най-силно американското влияние. Небостъргачите и луксозният живот са навсякъде. Сити тур и екскурзия до знаменитите тунели Ку чи, където лично ще видим как се е водила съпротивата и как са живели местните по времето на Виетнамо-Американската война.

*Нощувка в  Orchids Saigon hotel 4* или подобен

Закуска.

Посещение на делтата на Меконг – ще ни вземат от центъра на Хо Ши Мин и ще се запознаем с прекрасната природа на делтата на Меконг. Разходка с малка лодка по каналите на реката. Делтата на реката е изключително важен регион за Виетнам – ще се запознаем с рибарските селища, ферми за производство на екзотични плодове и начина на живот на местните.
Включен е обяд с местни специалитети.

*Нощувка в Orchids Saigon hotel 4 * или подобен

Закуска. Полет до Сием Рип. Настаняване в хотел и време за почивка при басейна.

Привечер можете да се разходите из централен Сием Рип. За вечеря може да седнете в някое местно ресторантче и да се запознаете с местните традиционни деликатеси. Силно ви препоръчваме да опитате традиционен кхмерски масаж или масаж на краката преди да се приберете в хотела. Действа прекрасно за преодоляване на часовата разлика и за добър сън.

*Нощувка в Hillocks hotel and spa 5* или подобен

Закуска.

Ще станем рано, за да посрещнем изгрева на едно от най-красивите места на планетата, най-големият храмов комплекс на открито в света и ще прекараме целия ден сред удивителните храмовете на Ангкор, скрити в джунглата и разнообразните звуци на природата. 

Вечерта, може да посетим класическо кхмерско танцово представление: Apsara Dance Performance – срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в Hillocks hotel and spa 5* или подобен

Закуска.

Полет за България вечерта в 20:30. При желание сутринта може да се организира посещение на езерото Тонле сап и да се запознаете с живота на местните хора, живеещи на плаващи острови.

Запознай се с Виетнам

Запознай се с Камбоджа

Галерия

Имате въпроси?