4020 лв. / 4820 лв.

14 дни/12 нощувки
Няма свободни места за 2024 г. и пролетни дати 2025 г. Нови есенни дати:
28.09 - 12.10.2025 г. - Нова дата! Има места! 14.10 - 28.10.2025 г. - Нова дата! Има места! 02.11 - 16.11.2025 г. - Нова дата! Има места!

Екскурзия във Виетнам и Камбоджа- преоткрий Азия!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

Изживей 13 незабравими дни във Виетнам и Камбоджа!

Програма
Екскурзия във Виетнам и Камбоджа- един незабравим воаяж!

Екскурзията във Виетнам и Камбоджа е наистина нещо, което ще ви остави прекрасен спомен за цял живот. 

При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.

Вижте по- долу какво ще посетите:

София – Ханой – Ха Лонг – Хой Ан – Хюе – Дананг – Хо Ши Мин – Делтата на Меконг – Сием Рип – Ангкор Ват – София

28.09 – 12.10.2025 г. – Нова дата, има места!
14.10 – 28.10.2025 г. – Нова дата, има места!
02.11 – 16.11.2025 г. – Нова дата, има места!
– – – 
08.03 – 22.03.2025 г. – Няма места!
27.03 -10.04.2025 г. – Няма места!
08.03 – 22.03.2024 г. – Няма места!
27.03 – 10.04.2024 г. – Няма места!
11.04 – 25.04.2024 г. – Няма места!
28.09 – 12.10.2024 г. – Няма места!
14.10 – 28.10.2024 г – Няма места!
02.11 – 16.11.2024 г. – Няма места!

 • 4020 лв. с настаняване в 4 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг – при варианта само с Виетнам
 • 4820 лв. с настаняване в 4 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг- за варианта с Ангкор Ват и Камбоджа!

Вижте програмата ни Виетнам – Сърцето на Дракона.

* Обявените дати са за организирано пътуване с малка група от 10  – 12 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Хо Ши Мин – Ханой – София с вкл. летищни такси или София – Сием Рип – Ханой – София.
  *
  Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • Вътрешен полет Хюе – Ханой с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Хо Ши Мин – Сием Рип или Сием Рип – Хо Ши Мин с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Хо Ши Мин – Да Нанг или Сием Рип – Да Нанг с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти, упоменати в програмата
 • 9 или 11 нощувки със закуски; 3 обяда и 1 вечеря
 • Разглеждане на парка Ха Лонг с включена нощувка на круизен кораб – 4 звезден кораб с отлични ревюта
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек 
 • Български водач-преводач.

*По тази програма може водачът ви да ви посрещне на летището при пристигане и да ви изпрати на летището при връщане обратно към България. В този случай ще имате представител от Воаяж Би Травъл ООД, който ще ви изпрати на летището в България.

 • Лични разходи – около 600 лв.
 • Бакшиши (задължителни!) – по 70 000 виетнамски донга на ден (за времето на престоя във Виетнам), по 3 долара на ден (за времето на престоя в Камбоджа).
 • Застраховка Отмяна на пътуване(Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите.)
 • Виза за Виетнам (можем да Ви съдействаме за ваденето и. Информация ще получите около 40 дни преди пътуването)
 • Виза за Камбоджа (можем да Ви съдействаме за ваденето и. Информация ще получите около 40 дни преди пътуването)
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~450 лева за единична стая
 • При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Виетнам и Камбоджа 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

За Виетнам:

Визата се издава онлайн: http://immigration.gov.vn 

Можем да съдействаме за издаването. Цена на виза за еднократно влизане с такса обслужване: 36USD
Цена на виза за две влизания с такса обслужване: 72USD

За Камбоджа:Визата се издава онлайн: /www.evisa.gov.kh/ 

Можем да съдействаме за издаването. Цена на виза за еднократно влизане с такса обслужване: 47USD

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Северен и Южен Виетнам. Всички символи-места на Виетнам са включени. Предвидили сме и вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Хотелите, с които работим, са подбрани за да дадат както нужния лукс, така и много важната централна локация. Хотелите, в които отсядаме са 4 и 5 звездни – уютни и с централна локация!

 1. Нужна ли ми е виза, за да влезна във Виетнам и Камбоджа? Да, нужно е предварително издаване на виза за Виетнам- по електронен път, може да се кандидатства и само за одобрително писмо, с което да се извади визата на летището при кацането във Виетнам. Визата за Камбоджа може да се извади предварително по електронен път или да си го направите при пристигането на летището. 
 2. Местна валута и възможности за заплащане- Пристигайки във Виетнам е препоръчително да си обмените долари във местната валута виетнамски донг. Плащанията с карти са широко разпространени в големите градове като Ханой и Хо Ши Мин, но е добре винаги да проверявате дали няма да ви сложат допълнителна такса при плащането с карта. Банкоматите са разпространени и можете спокойно да теглите пари, но е добре да предупредите банката си, че ще пътувате към тази дестинация, за да не ви я блокират. В Камбоджа спокойно може да плащате с долари, приемат се навсякъде.
 3. Задължителен ли е бакшиша? Не, не е задължителен и все пак в ресторантите е добре да се оставя бакшиш, както и на шофьори, гидове. 
 4. Нужно ли ми е по- специално облекло, за да влезна в храмовете? – Когато се влиза в местните храмове е задължително да се събуят обувките. Добре е да сте с по- дълги дрехи и да не се виждат колена и рамене. Ако искате да направите снимка на монасите, трябва задължително да ги попитате първо. Не можете да докосвате главите на децата, не е добре за жените да докосват монасите. никога не заставайте с гръб към Буда!
 5. Мога ли да пия вода от чешмата? Не, абсолютно препоръчително е да се купува минерална, бутилирана вода. 
 6. Какви са цените във Виетнам и Камбоджа, скъпо ли е и какво може да се купи? И двете страни са по- евтини от България. Местната храна и ресторанти са на много добри цени, докато ако търсите тип западна кухня, то тя ше е по- скъпа. Настаняването също е на много добра цена и може да сте в прекрасни 4 и 5 звездни хотели, без да е много скъпо. Много изгодно се купуват спортни облекла, обувки, кожи, както и друг текстил. 
 7. Подходяща ли е екскурзията за деца? Да, преходите не са прекалено трудни, има включен и атракционен парк за децата. 
 8. Нужен ли ми е адаптор за електрическото напрежение? Не е нужен специален адаптор, може да се използва универсален адаптор. 

Не се изискват ваксини.

Няма ковид изисквания.

Пътуването не е подходящо за хора с двигателни ограничения.

Ако има промени в изискванията на двете страни, ще бъдете уведомени своевременно. 

Екскурзия Виетнам ви дава възможност да се запознаете с една  страна, която се усмихва деликатно на туриста. Ако искате да посетите невероятно красиви места като залива Ха Лонг, да се докоснете до екзотична история и култура, то това е мястото за вас. Хората са особено любезни и приятелски настроени, кухнята им е едно истинско бижу. Може да зарадвате сетивата си с меката коприна, запазена марка на Виетнам, както и да посетите някой от най-добрите плажове на света. Ако искате да си подарите приключение за духа и тялото, то изберете екскурзия във Виетнам и Камбоджа!

В програмата ни екскурзия във Виетнам и Камбоджа е включена нощувка на 4-звезден круизен кораб в известния залив Ха Лонг, сред изумрудени води и хиляди извисяващи се варовикови острови, покрити с тропически гори. Така наистина ще имате възможност да усетите магията на мястото, където са снимани сцени от филма Аватар.

В Дананг ще имаме възможност за снимка на модерния Golden bridge, а в Хой Ан (нар. още „Венецията на изтока“) ще имаме цял ден, за да се разходим и обогатим културно, а и това е мястото с най-фината коприна. В Хюе ще посетим старата крепост, а в Сайгон ще имаме възможността да влезем в прочутите канали на съпротивата Ку Чи и да видим как са живели виетнамците по време на война.

Ще посетим и делтата на Меконг, където ще се разходим по каналите в малки лодки.

Полет до Хо Ши Мин (или Сием Рип – програмата може да започне и от Камбоджа в зависимост от полетите)

Ще се настаним и след леко освежаване ще излезем за кратка  разходка из централната част на града, след което ще вечеряме всички заедно в традиционен ресторант.

*Нощувка в Хо Ши Мин.

Закуска.

След закуска ще имаме посещение на делтата на Меконг. По пътя ще спрем да разгледаме и най-голямата пагода в Делтата на Меконг- Винк Транг пагода. Качваме се на голяма лодка и ще имаме възможност да разгледаме как живеят местните хора и плуващите къщи по реката. Ще се спрем в малко селце, местните ще ви почерпят. Разходка с малка лодка по каналите на реката. 

Включен е обяд с местни специалитети и вода.

Нощувка в Хо Ши Мин.

Днес ще започнем с полудневен тур до знаменитите тунелите Cu Chi. Те са мрежа от подземни тунели, издълбани на ръка, разположени на около 100  км северозападно от град Хо Ши Мин.

Ще се запознаем как се е водила съпротивата и как са живели местните по времето на Виетнамо-Американската война. Тунелите Ку Чи са огромна мрежа от подземни тунели, всички копани на ръка .По време на войната цялата зона е била опустошена. Виетнамците са изключително горди със съпротивата, която са оказали на американците.

Разглеждат се и се влиза в тунелите, който иска. Показват ви как са готвили в това военно време, така че да бъдат неоткриваеми.

Днес е денят, в който ще разгледаме и центъра на прекрасния Сайгон (старото име на Хо Ши Мин). Това е градът, в който се усеща най-силно американското влияние. Небостъргачите и луксозният живот са навсякъде. Това е била и старата столица на Южен Виетнам, до преди да се обединят Северен и Южен Виетнам. 

*Нощувка в Хо Ши Мин.

Закуска. Полет до Сием Рип.

Разходка из този град, който се намира в Северозападна Камбоджа. Това, което го прави туристически много популярно, е близостта му до руините на Ангкор. Това е и столицата на някогашната могъща кхмерска империя от 9-15 век.

Ще се разходим в центъра, Нощния пазар. За вечеря може да седнете в някое местно ресторантче и да се запознаете с местните традиционни деликатеси. Силно ви препоръчваме да опитате традиционен кхмерски масаж или масаж на краката преди да се приберете в хотела. Действа прекрасно за преодоляване на часовата разлика и за добър сън.

*Нощувка в Siem Reap

Закуска.

Ще посрещнем изгрева на едно от най-красивите места на планетата, най-големият храмов комплекс на открито в света и ще изкараме целия ден сред удивителните храмовете на Ангкор, скрити в джунглата и разнообразните звуци на природата. Посещение на Ангкор Ват, Байон и прелестния Та Пром, познат и като храмът на Анджелина Джоли. 

След тази великолепна разходка из невероятните храмове на Ангкор, прегърнати от звуците на  джунглата ще се приберем в ранния следобед за почивка в хотела. Който иска може да прекара целият следобед на басейна, а вечерта, може да посетим класическо кхмерско танцово представление: Apsara Dance Performance – срещу допълнително заплащане (около 20 долара; заявява се и се заплаща предварително от България)

*Нощувка в Siem Reap

Закуска и ранно посещение на известното и много обичано от местните езеро Тонле Сап. Тук ще се запознаете с плаващите селища вътре в езерото и начина на живот на селяните, които живеят там. Ще ви разкажат как живеят от поколения на това място.

Някога езерото е наречено Голямото езеро от французите, то е наистина и най- голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. Езерото е дълго 250 км, а ширината му е 100 км в най- обширната част. 

Екскурзия  до езерото Тонле сап35 USD на човек. 

Нощувка в Сием Рип.

Закуска.

Полет за Дананг, Виетнам. След като пристигнем в Дананг ще имаме трансфер до хотела и време за почивка.

*Нощувка в Да Нанг.

Закуска.

Днес ще посетим прекрасния атракционен парк Ба На Хилс. Стига се посредством кабинков лифт, който е един от най-модерните в Югоизточна Азия. На първата спирка на лифта ще имаме възможност да се насладим на наистина завладяващата красота на панорамата, която се открива към град Да Нанг. Стигаме до известния Златен мост, който е един от най-известните и красиви пешеходни мостове в света. Ще видим винарната и прекрасните френски градини.

След това се взима втората линия на кабинковия лифт и отиваме до следващото ниво. Там попадаме във вълшебното Френско село, в което звучи постоянно прекрасна музика. После може да вземете участие в много от безплатните атракциони на парка. Предлагат се над 90 безплатни игри. 

Обяд на бюфет е включен и бутилка вода.

*Нощувка в Да Нанг.

Закуска.

Отпътуване за древния пристанищен град Хой Ан.

Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град.

Хой Ан – колоритен град, един от най-старите и пъстри градове в Азия, важно търговско пристанище от векове. Най-големите му забележителности са живописният Стар квартал и дървените сгради, върху които личат следите на времето. Те са свидетелство за всички култури, търгували и процъфтявали тук от векове. Около пешеходните алеи из Стария квартал можете да се натъкнете на много на брой малки и големи къщи не само във виетнамски, но и в китайски и японски стил – култови фамилни постройки, поразителни пагоди и японски дървен мост от 17 век с будистки храм в него. Точно това е обликът на Хой Ан, който е пресечна точка между различните азиатски култури. 

*Нощувка в Хой Ан.

Отправяме се към крепостта на Хюе. 

Хюе е известен с това, че е бил столица на Виетнам от 1802г до 1945 г. Хюе е градът, който дълго време е бил центъра на Будизма за страната.

Започваме с туристическа обиколка на древната императорска столица Хюе, която преди векове е била седалище на династията Нгуен. Ще разгледаме Императорската крепост и музея на кралските антики. Посещение на пазарът Донг Ба, който е типичния виетнамски пазар. Чудесно място и за снимки и да си купите по нещо. 

Тук ще има възможност да се качите на лодка и да плавате по Ароматната (Парфюмираната) река. 

*Нощувка в Хюе

Закуска и ранен полет към Ханой. 

Сити тур на града.

Ще посетим Храмът на литературата – първият виетнамски университет, който е и едно изключително красиво място, построено по принципите на конфуцианството. Изключително красив е Павилиона на Съзвездията, но може би есенцията на мястото е изключителното обожествяване от виетнамците на грамотността и познанието.

Тук се намира и най-старата пагода във Виетнам- Tran Quoc pagoda, построена през далечния 6 век. Макар че в момента се намира на островче на Западното езеро в Ханой, тя е била преместена от оригиналното си местоположение на брега на Червената река през 1615г. Била е любимото място за празнуване на кралските семейства.

Ще научим за 54-те етноси, които живеят във Виетнам в Етнологическия музей, както и за обичаите им.

*Препоръчително е да сте облечени с дрехи, покриващи раменете и колената, при посещение на храмове, както и без шапки. 

След сити тура – настаняване в хотел. Ще  разгледаме централната част на града- сити тур на историческия център на Ханой. 

Традиционно куклено шоу във вода  – 7 USD (от 20:00 ч.)

Вечеря и  по желание можете да отидете на масаж са чудесен завършек на деня. 

Нощувка в Ханой.

Закуска.

Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).Мястото е изключително красиво и ще изкараме чудесно. 

Вечеря на борда на круизния кораб.

*Нощувка на борда на кораба  Royal Palace Cruise 4* или подобен.

Денят започва по азиатски – с тай-чи (вид бойно изкуство, произхождащо от Китай). Закуска на борда на кораба.

Ще имаме възможност за каякинг, за да разгледаме красивата местност или пък да се запознаем с плаващите къщи на рибарите. Освен това ще се научим и как се правят прочутите пролетни ролца.

Връщане в Ханой, за да си вземем багажа и отпътуваме за България.

Запознай се с Виетнам

Запознай се с Камбоджа

Галерия

Имате въпроси?