Вторият по големина град в Камбоджа: Сием Рип

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Анкор Ват, Камбоджа
Анкор Ват в близост до Сием Рип по време на залез

Сием Рип (е вторият по големина град в Камбоджа. Той е столицата на провинция Сием Рип, разположена в северозападната част на страната. 

Градът се отличава със своята френско-колониална и китайска архитектура в Стария френски квартал и около Стария пазар. В Сием Рип и неговата околност има много музеи, традиционни изпълнения на апсара танци, камбоджанско културно село, магазини за сувенири и ръчно изработени изделия, работилници за коприна, рисови ниви в селската местност, рибарски селища и птичи резерват близо до езерото Тонле Сап. Сием Рип е обявен за Град на културата на АСЕАН за периода 2021–2022 г.

Днес Сием Рип привлича много туристи благодарение на близостта си до храмовете Ангкор Ват, които са най-популярната туристическа атракция в Камбоджа. Градът предлага разнообразие от хотели, курорти и ресторанти, които удовлетворяват нуждите на посетителите.

Ето някои от местата, които можете да посетите:

1.Ангкор Ват

Древният храм е символ на Камбоджа

2. Храм Та Пром

Известен е сред туристите със своите джунглови корени. Храм Та Пром е впечатляващ и мистичен.

3. Храмов комплекс Байон

Този храм с множество лица на богове е впечатляваща архитектурна забележителност.

4. Преа Кхан

Друг древен храм с интересни руини и растителност

5. Нощният базар на Сием Рип

Този пазар предлага ръчно изработени сувенири и изкуство. Оживената Пъб Стрийт в Сием Реап е центърът на нощния живот на града, предлагащ множество ресторанти, барове и клубове, където посетителите могат да се отпуснат и общуват. Съседният нощен пазар е оживено място, изпълнено със сергии, продаващи сувенири, занаяти, дрехи и улична храна. Това е чудесно място да пазарувате подаръци и да се насладите на местната атмосфера.

6. Езерото Тонле Сап

Само на кратко разстояние от Сием Рип се намира Тонле Сап, най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и биосферен резерват на ЮНЕСКО. Посетителите могат да предприемат обиколки с лодка, за да разгледат плаващите села и да наблюдават уникалния начин на живот на местните рибарски общности, които живеят на езерото.

7. Националният музей на Ангкор.

Той се намира в Сием Рип, Камбоджа, близо до известния археологически парк Ангкор. Той служи като цялостно хранилище на артефакти и информация, свързана с цивилизацията Ангкор, която процъфтява между 9-ти и 15-ти век. Музеят съхранява огромна колекция от артефакти. Те включват статуи, скулптури, релефи и други предмети от периода Ангкор. Тези артефакти предоставят представа за историята, културата и ежедневието на древната кхмерска цивилизация. Музеят е разделен на няколко галерии. Всяка е посветена на конкретен аспект от историята и културата на Ангкор. Експонатите са организирани хронологично. Това позволява на посетителите да проследят развитието на цивилизацията Ангкор във времето.

Като цяло Националният музей на Ангкор служи като важна образователна и културна институция, предлагайки на посетителите завладяващ поглед към богатата история и наследство на цивилизацията на Ангкор.

Заключение:

Сием Рип е дом на процъфтяваща художествена сцена с много местни занаятчии, произвеждащи традиционни занаяти като копринен текстил, дърворезби и керамика. Посетителите могат да посетят работилници и галерии, за да наблюдават работата на занаятчиите и да закупят автентични камбоджански занаяти като сувенири.

Хайде да се отправим към Сием Рип. Градът е включен в нашата програма до Виетнам и Камбоджа –> линк , както и в нашата програма до Камбоджа, Тайланд и Лаос –> линк

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Анкор Ват, Камбоджа